teisipäev, 16. september 2014

Hoidised


 
Kudumise kõrvalt jäi aega ka mõned hoidised purki panna.
Kõik hoidised said tehtud juba augustis ja septembri algul , kuid kuna ma olen väga aeglane blogija, siis said nad kõik siia ühte postitusse.
Esimesena läks purki letšo, ehk siis tomat-paprika-porgand-sibul.
Retsepti sain tädilt kunagi ammu, teinud olen seda pläksi iga aasta, mei perele läheb väga hästi peale.
 
LETŠO
1 kg porgandit
1 kg sibulat
1 kg paprikat
1 kg tomatit (nahk eemaldada -kuumas vees)
 
Marinaad
250 gr suhkurt
2 spl soola
 1 kl 9% äädikat ( 3 osa vett j a1 osa 30% äädikat)
300 gr õli
 
Kõik tükeldada ja samas järjekorras potti. Mina olen harjunud porgandi riivima .
Letšot tuleb kuumutada 40 min, siis kuumalt purki ja vatiteki alla. Mina kuumutan seni kui sibul, porgand ja paprika on mõnusalt pehmed.
 

 
Tšillimoos, minu viimase aja lemmik eelmine aasta avastasin selle moosi retsepti sellisest blogist nagu SÖÖGITEGEMISE KUNST
Meie peres  meeldivad tšillised ja piprased toidud ainult minule.
Hetkel on see minu lemmikmoos, veidike magus vängelt tšillit-sobib juustu ja lihakõrvale ideaalselt.
 

 
Suvikõrvitsa -tomati-paprika hoidis, retsept on toidu teemalisest blogist ISE TEHTUD. HÄSTI TEHTUD
 
Eelmine aasta kasutasin rohelise koorega zuccinisid ja hoidis nägi palju parem välja . Sellel aastal õnnestus hankida vaid kabatšokke. Lisasin veidike värsket tšillit teravuseks, kabatšokke täiesti pehmeks ei keetnud jätsiv veidi krõmpsuvaks.


 
Selle aastane seenesaak oli igati korralik , sai valmistatud mitu purki seeneseljankat.
See retsept on jälle pärit mingist vanast vihikust ja ei tea kellelt.
 
SEENESELJANKA
1 kg kupatatud seeni
10 porgandit
5 suurt sibulat
5 küüslauguküünt
5 väikest paprikat
500 gr õli
jahvatatud musta pipart
soola
loorberilehti
3 spl 30 % äädikat
 
Seened hakkida, porgand riivida, tõkelda sibul, tomat , paprika.
Sibul lisa kuumale õlileesimesena,hauta kuldkollaseks, lisa porgand, seened, paprika. Kuumuta.
Lisa purustatud küüslauk, kooritud ja hakitud tomat ning maitsesta.
Seekord jätsin tomati koorimata, tomati koored andsid hoidisele värvi juurde.
Hauta seljankat seni kui tomat on pehme.
äädikas lisa lõpus.
Kuumalt purki ja kaanetada.
 
 
Kukeseeni õnnestus ka leida, osa lõks soustiks ja mõned läksid purki marinaadiga.
 
Retsepti leidsin NAMI-NAMIST
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Kuusekirjaga ristimistekk

Haapsalu Räti raamatust Kuusekirjaga tekk. Lõngaks valisin pehme merino-kasmiiri-siidi segu 100gr/1400m. Teki mõõdud 120x120cm.